Atelier| Galerie MARRYZGLAZ- GEOPEND: vrijdag 18 en zaterdag 19 november of op afspraak

 

In Atelier/ Galerie MARRYZGLAZ, Zuidzijde 92 in Bodegraven kunt u op vrijdag 18 en zaterdag 19 november, zonder afspraak terecht, voor kleurrijke glasobjecten van Marry Buiks maar ook voor leuke artistieke cadeauobjecten en prachtige lichtobjecten van glasblazers

We zijn dan geopend:  11.00 - 16.00 uur  of  maak een afspraak

marryzglaz@outlook.com | 06 51064866    

Voor het huis, waar een rode telefooncel staat, kunt u parkeren.

BESTEL - In de webshop hebben we een kleine selectie van objecten die u van hieruit kunt bestellen. Er zijn natuurlijk meer objecten die u via de mail kunt bestellen. Kijk eens onder het kopje objecten van glasblazers.

Deelnemers nieuwe verdiepingscursus glasfusen zien hun gemaakte eigen werk voor het eerst

Zaterdag 5 november ontvingen de deelnemers aan de 2 daagse verdiepingscursus niet alleen een certificaat van deelname maar zagen ze hun gemaakte eigen werk voor het eerst. 

Al jaren verzorgt Marry Buiks regelmatig de workshop Kennismaken met glasfusen. Toen hij bemerkte dat cursisten ook de behoeften hadden om wat dieper op de materie van het glasfusen in te gaan heeft hij een nieuwe cursus ontwikkelt. Het leren door te doen. Voor aanvang van de cursus kregen deelnemers informatie gemaild en moesten zij zich inlezen en een bepaald onderwerp voorbereiden. Vervolgens werden deze onderwerpen gedeeld en besproken met de andere deelnemers tijdens de cursus. Het behandelen van theorie en het bespreken en uitvoeren van verschillende technieken en opdrachten in de praktijk maakt de verdiepingscursus compleet. Op de 2e dag hebben de deelnemers met toepassing van het geleerden o.a. een eigen werkstuk gemaakt.  

De onthulling van het door hen gemaakte werkstuk was verrassend en feestelijk. 

Gezien de positieve reacties van de deelnemers wordt deze cursus bij voldoende belangstelling en aanmeldingen weer op de agenda gezet. 

NIEUW van Marry Buiks

NIEUW van Marry Buiks

KOM KENNISMAKEN MET HET GLASFUSEN OF VOLG EEN VERDIEPINGSCURSUS

 

Object - Marry Buiks

Object - Marry Buiks

Object - Marry Buiks

Object - Marry Buiks

Object - Marry Buiks

Nieuwe Kunstgids Kunstenaars bevat werk van Marry Buiks

Er is een nieuwe Kunstgids Kunstenaars verschenen met hierin werk van Marry Buiks - glaskunstenaar. Zijn objecten zijn gefotografeerd door Ap Quist. 

De Kunstgids Kunstenaars 2022/ 2023 is een 176 pagina’s tellende, tweetalige – Nederlands/ Engels - handzaam en stijlvol vormgegeven gids. Hierin wordt een weergave gegeven van de diversiteit van het kunstaanbod in alle disciplines in combinatie met een introductie van de Hollandse Meesters collectie uit de Rijksstudio van het Rijksmuseum. 

Deze gids is verkrijgbaar in o.a. museumwinkels, wereldwijde boekhandels en te bestellen bij de Kunstenaars. 

Art Laren 2022

6. jun, 2022

Op het Raadhuisplein/ Nutspassage is een Kunstwerk – een Romeinse Helm - van Marry Buiks onthuld. Deze Romeinse Helm hangt boven de Nutspassage en is gemaakt van cortenstaal; de contouren zijn van messing; rood kunststof en LED-verlichting. Lopende door de Nutspassage valt er rechts in de Weeshuisbaan het 2e gerealiseerde project te zien een museumwand met 4 schilderijen.
Marry Buiks heeft fotograaf Ap Quist gevraagd foto’s te maken van de schilderijen en de afbeeldingen te plaatsen op de wand.

“En …. wie ben jij”

 

Hoe bijzonder, anders, (on)zichtbaar, (on)aangepast ben jij?

Wat is mijn plek en waar sta ik. Voor de Bodegraafse kunstenaar, Marry Buiks, is dat het uitgangspunt geweest voor het maken van een imposant kunstobject – “En …. wie ben jij”.

Het kunstobject van Marry is een bijzonder en intrigerend object. In een staand zwart ijzeren zwart gepoedercoat frame, van ca. 190 x 170 cm (h), kijken 55 identieke glazen gezichten, 54 zwarte en 1 witte, je op een strakke manier aan. Onder deze starende blikken van de gezichten kan de kijker niet uit. De kijker zal zich afvragen wat de bedoeling is van dit object en wat dat ene witte gezicht ertoe doet.

Wil die opvallen, wil die anders zijn, heeft die een ander doel, heeft die een verleden, wil die niet in de maat lopen, moet die knokken om erbij te horen of …… weet jij het antwoord.

Het object kun je tegen een wand plaatsen maar ook in een ruimte zetten zodat je eromheen kunt lopen. De achterzijde van het object is dan een ware beleving. 55 gezichten blijven je sereen volgen en aankijken.

Wie ben jij eigenlijk. Maak jij deel uit van het geheel of ben je onderscheidend. Het object dwingt de kijker tot nadenken en dat is hetgeen de kunstenaar heeft willen bewerkstelligen.

 

Glaskunstenaar Marry Buiks

2022  Internationaal jaar van het glas

De Verenigde Staten hebben 2022 uitgeroepen tot Internationaal jaar van het glas. Een mooie reden om dit jaar  b.v. in een workshop kennis te komen maken met het glasfusen en/of het Atelier/ Galerie te bezoeken.

 

Objecten Marry Buiks ook in Galerie - Domo Eclectica - Lange Tiendeweg 68 in Gouda

In Galerie Domo Eclectica in Gouda kunt u ook glasobjecten van Marry Buiks vinden.  In deze mooie ruimte valt er op kunstgebied van alles en nog wat te zien en te beleven. Dus zeer de moeite waard voor een bezoekje. U zult hier zeker slagen voor een mooi kunstcadeau.

Kunstroute: Bodegraven-Reeuwijk - 18|19 september 2021 - GESLAAGD

We kunnen terugkijken op een prachtig weekend. De Kunstroute is goed bezocht.

Dankzij het mooie weer hebben veel mensen de fiets gepakt. Bij ons op de Zuidzijde 92 was het als vanouds doorlopend gezellig druk. Onze dank gaat uit naar de organisatie van deze Kunstroute - de KunstKring Bodegraven-Reeuwijk.

 

Zuidzijde - opnamelocatie - voor Editie GroeneHart.nl - Kunstroute 2021

Editie GroeneHart.nl heeft in 2021 op de Zuidzijde een uitzending opgenomen met aan tafel Annemarie Visser en drie gasten: Odd Wagner - Wethouder, Kees Veelenturf - voorzitter van de Kunstkring en Marry Buiks - glaskunstenaar.

De uitzending van het nieuwe programma AM kunt u zien -  https://youtu.be/QfQqUHRi75U.

 

 

Geïnspireerd door Piet Mondriaan, met name het schilderij Tableau 1 wat Mondriaan 100 jaar geleden, in 1921, heeft gemaakt, heeft Marry dit kunstobject - een werkatelier - gerealiseerd.
Dit bijzondere object is gemaakt is van o.a. gepoedercoat en gegalvanisseerd staal en gekleurd glas.

In een eerder gemaakt object – een koekoeksklok – heeft Marry ook gebruik gemaakt van primaire kleuren en strakke lijnen.

Burgemeester Christiaan van der Kamp heeft de 1e erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en een glasobject gemaakt door Marry Buiks uitgereikt aan Lizette Visscher voor haar verdiensten voor de gemeenschap van de gemeente.

 

Kunstwerk van Marry Buiks - op zoek naar een nieuwe plek

Bekijk het filmpje - https://youtu.be/SaLk_HcocOg - gemaakt door A&J Productie

We zijn op zoek naar een geschikte plek voor het kunstwerk "Pompen of Verzuipen" van Marry Buiks. Dit object is gemaakt voor de competitie om de Groene Hart Kunstprijs in 2015, met als inspiratiethema “Leef mee, met het Groene Hart”. De twee stalen zuilen staan symbool voor de grootsheid van het land, de zuil met het groene glas, en van het water, de zuil met het blauwe glasTussen de twee zuilen balanceren twee figuren, gemaakt door Trudy Dales, die zorgen voor het evenwicht tussen het water en het land en laat zien hoe fragiel de mens is. Het Groene Hart is afhankelijk van mensen, het beheer van de waterstand, het onderhoud en de bebouwing. We moeten een hand uitsteken. Zonder de beheersing van het water is er geen leven in ons mooie GROENE HART.Gebruikte techniek en materiaal: Glas in metaal met gebruik van epoxy en LED-verlichting. Afmeting in zijn geheel ca. 200 cm (h) x 2.20 cm x 50 cm (d)

Heeft u een geschikte plek of wilt u het kopen?  We horen het graag – marryzglaz@outlook.com  of  06 51064866

 

Plaatsing glasobject "Bevrijding" in gemeentehuis Bodegraven-Reeuwijk

Het glasobject "Bevrijding" is geplaatst in het gemeentehuis Bodegraven-Reeuwijk.

In het kader van het vieren van 75 jaar Vrijheid heeft Marry dit object ontworpen en gemaakt.Dit beeld staat voor het gevoel van vrij te zijn. Het ronde glasobject staat voor de wereld. Hierin golvende kleurbewegingen – rood en blauw, kleuren die voor Nederland belangrijk zijn. De gekleurde vogels symboliseren de verscheidenheid van het leven. Deze vogels kunnen zonder enige belemmering uitvliegen waar ze maar naar toe willen. Ze zijn vrij.

Dat dit nu in 2020 zo van toepassing is had hij zich niet kunnen denken. Gezien alle beperkte maatregelen die nu zijn genomen realiseren we ons steeds meer dat het leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

 

Overige locaties waar u mijn glasobjecten kunt vinden

Art Gallery Diesselweerd, Vierakkersestraatweg 6 in Zutphen
Art Gallery Pot - Pot Interieur - Nieuwendijk 89 in Axel
Domo Eclectica, Lange Tiendeweg 68 in Gouda
Gasse Wonen, Bozenhoven 53 in Mijdrecht
Mondileder, Amersfoortsestraat 76 in Soesterberg
Op de interieuradvies webwinkel Brenda Baart, styliste bij Pot Interieur

Opmerkingen

05.11.2022 05:15

Kirstin

Ik heb de tweedaagse verdiepingscursus gevolgd. Het was heel leerzaam door goede uitleg. Het is leuk om je eigen creatie maken.

31.10.2022 13:31

Anita

Net de tweedaagse verdiepingscursus glasfusen gehad. Met slijpen, boren, zagen, materiaal insluiten en slumpen hebben alle vijf cursisten weer erg leuke glaskunst gemaakt. En in een fijne sfeer!

22.10.2022 19:23

Dorie

Erg leerzame en inspirerende eerste dag van de tweedaagse workshop. Heel veel geoefend en geleerd en enorm fijne sfeer!! Heerlijke geluncht!

31.07.2022 13:05

Irma

Gisteren van de glasfusing workshop en gastvrijheid van Marry genoten: duidelijke uitleg, hulp waar nodig, heel mooi glas, bijzondere gesprekken, een lekkere lunch en achteraf een goed glas wijn.

31.07.2022 12:58

Anita

Een erg geslaagde workshop! Gastvrij ontvangen in een prachtig atelier vol glaskunst, met een gezellig klein groepje van vier. Prettige technische en creatieve hulp van Marry. En een heerlijke lunch.

31.07.2022 10:38

Anita

Erg leuke workshop gehad! Prachtig atelier, klein groepje. Bakken vol kleurrijke glasstukken stonden voor ons klaar. Marry helpt je op een prettige manier als het even niet lukt. En heerlijke lunch!

12.05.2022 11:34

Han en Carolien Schmidt

Op woensdag 11 mei voor de 2de keer een super leuke workshop gevolgd. We hebben met hulp van Marry weer prachtige glasobjecten kunnen maken . Verder wordt je verwend met een heerlijke lunch.

09.04.2022 08:15

Els Munsters

Superworkshop. Zo leuk om met glas te werken. Marry geeft uitleg, hulp en laat je toch je eigen creatie maken. gezellige en ontspannen sfeer.

09.04.2022 08:02

Senne Janssen

Gisteren een super leerrijke en fijne workshop gehad bij Marry! Vriendelijk, gezellig, warm welkom met een top middagmaal en goeie hulp waar nodig. Alles was aanwezig en voor herhaling vatbaar!

10.11.2021 20:15

Gonda van Lent

Vandaag een erg leuke gezellige workshop gehad bij Marry. De dag vloog om met als resultaat voor ieder een leuk kunstwerk. Voor herhaling vatbaar.

17.09.2021 15:41

Carolien en Han

Een dagje om niet te vergeten, wat een leuke en gezellige workshop bij Marry -goede uitleg en een heerlijke lunch en met als resultaat 2 mooie werkstukken. Zeker voor herhaling vatbaar

10.09.2021 11:15

Philomeen

Voor de 2e x een fijne en ontspannen workshop gehad, waarin ik een mooi werkstuk heb gemaakt (vind ik tenminste). Marry legt alles duidelijk uit en je kan al direct zelf aan de slag. Erg leuk! Bedankt

06.09.2021 11:50

Cécile van Velsen

een geweldige workshop gehad van Marry, het smaakt naar meer. Duidelijke uitleg, gezelligheid met de groep, mooie omgeving..

23.07.2020 09:56

Petra Harteveld

Gisteren de workshop gehad en dat was een prachtige ervaring. Marry geeft duidelijke aanwijzingen en blijft heel rustig en bemoedigend als je zelf denkt....hoe moet dit nog wat moois worden. Top lunch

22.07.2020 18:47

Emiel Bosch

Leuke workshop in een huis wat al een kunstwerk op zich is. De verzorging en communicatie zijn uitstekend, aanrader!

20.07.2020 10:33

Berry

Erg leuke workshop, in een prachtig huis ,gegeven door een hele aardige man, die ons verwend heeft met een lekkere lunch en borrel als afsluiting. Leuke ervaring met als resultaat een mooi kunstwerk.

19.07.2020 15:02

ri@

Weer n nieuwe creatieve ervaring opgedaan: prachtig glasobject gemaakt!!
Ontzettend leuke en bijzondere workshop, met goede en gezellige begeleiding..
Dankjewel Marry

05.03.2020 12:33

Cockie

Workshop'Wat is dat genieten tussen al die mooie kunstwerken. Erg verwend door Marry met zijn hulp en lekkere hapjes . Fantastisch!!

04.03.2020 17:47

Wil

Ondanks tremor verrekte leuk cadeau gemaakt voor mijn eega, met behulp van Marry, de lunch was tegelijkertijd avondeten voor me. Met grote dank.

24.02.2020 14:39

Simone

Wauw wat een leuke, leerzame workshop. Het haalt echt de creatieveling in de mens naar boven. Marry is geduldig en helpt met je creatie. Zit met smart te wachten op het resultaat. Dank je wel Marry🤩

17.02.2020 22:01

Gio

Wat een fantastische dag, de leukste nieuwe ervaring in jaren! Zit 1 gevaar in... kan verslavend werken . Beste Marry bedankt!!!

07.02.2020 07:22

Sylvia

Wat een leuke, mooie en leerzame dag. Als resultaat 2 mooie glaswerkstukken. Dankjewel

04.12.2019 20:08

Menno en Marjolein

Een héérlijke ontspannen middag gehad. We waren helemaal te gast, vereerd, verrast. En ieder maar liefst twee werkstukjes gemaakt, onder deskundige, maar ook respectabele hulp waar nodig. Smaakt naar

11.11.2019 06:01

angelina van der laan

Een geweldige workshop onder begeleiding van een geweldige kunstenaar. Ook jij gaat met iets moois naar huis. Een workshop zijn geld waard.

08.10.2019 08:56

Anne van der Heyden

Met vrienden en wat glasscherven een dag klooien. Dank zij de enthousiaste en gepassioneerde begeleiding van Marry en zijn beroemde lunch hielden we er ook nog iets toonbaars aan over. Veel dank.

28.09.2019 15:35

Ruud Kessels

Glas is bijzonder materiaal. Dat is me maar weer eens gebleken tijdens onze workshop vandaag. Het heeft me verbaasd hoeveel objecten je kunt maken in die paar uurtjes. Ab-so-lute aanrader.

26.07.2019 19:06

Jannet Hendriks

Gisteren een geweldige workshop gehad. Marry vertelde enthousiast en legde helder uit. Vervolgens lekker aan de slag. Met hier aan daar een tip, maar ook de ruimte om zelf uit te proberen.

03.07.2019 09:46

joke duim-flamman

Wat een fantastische dag. Bloedje heet, maar in de koelte van de werkplaats een prachtig glazen object gemaakt. Marry, je uitleg was helder; je zelfgemaakte lunch super. Dank je wel, ook namens Joop

20.05.2019 15:01

Ied van der Mersch

Marry, veel dank voor een ontzettend leuke workshop die ik cadeau kreeg van mijn schoonzusjes. Zelfs voor een minder creatief mens als ik, was het enig . Een heerlijke lunch en inspirerende omgeving!

20.05.2019 14:40

Ingrid

We hebben een hele gezellige dag gehad met ook nog een zeer verzorgde lunch. De resultaten van ons werk waren boven verwachting, mede door de duidelijk uitleg van Marry en af en toe zijn hulp.

12.05.2019 07:49

Marianne Opstal

Gisteren een heel leuke workshop gedaan, met mijn man en vrienden. Echt een aanrader voor iedereen die van glas houdt. Leuk , leerzaam, en heel gezellig, Ook niet onbelangrijk een heerlijke lunch.

11.05.2019 19:35

Marjolein van 't Oever

Vandaag een workshop gevolgd met partner en vrienden. Was echt geweldig. De ambiance, uitleg en de verzorging waren super. Je wordt er echt blij van.
Denk dat het wel verslavend kan zijn. 😊🌷😊

14.04.2019 08:18

Don Sparnaaij

Gisteren hele leuke workshop gedaan met echtgenote, broer en schoonzus. Goede en geduldige uitleg door Marry, mooie en meer dan genoeg materiaal om mee te werken. Bedankt Marry

07.02.2019 21:24

Annette

Gezellig zo'n workshop en je houdt er ook nog een kleurig aandenken aan over. Het beste cadeau dat ik mijn dochter voor haar master kon geven. Meteen kennis gemaakt met bijzondere nieuwe techniek.

06.02.2019 20:55

Gijs van Daalen

Bedankt Marry, voor de geweldige curcus
goede uitleg, mooie materialen , prachtig eindresultaat!! hier wordt je echt gelukkig van.
De lunch en de borrel na afloop genieten.

23.01.2019 14:52

Lidy Brinkman

Zaterdag 12 januari 2019 samen met 3 vriendinnen een glasworkshop gedaan. Geweldige workshop. Marry geeft duidelijke uitleg en hulp. Heerlijk eten en drinken. We waren alle 4 heel enthousiast!!

24.12.2018 13:29

Sandra

22/12-2018 workshop glasfusen . In een bijzondere omgeving van atelier en ,omgeven door diverse glasobjecten. Dat was al inspirerend.Goede uitleg en begeleiding.Koffie /lunch heerlijk. Aanrader

24.11.2018 19:50

Ria

Op 20 november de workshop bij Marry gedaan. Heel erg leuk, goede uitleg, heerlijke lunch, een verbluffend mooi resultaat.

16.11.2018 15:25

Richard

Zaterdag de workshop gevolgd in een inspirerende omgeving. Een echte aanrader. Zeer gastvrije ontvangst en deskundige begeleiding! Positief verrast met het eindresultaat!

15.11.2018 12:30

Marielle

Afgelopen zaterdag de workshop gedaan. Erg leuk om te doen! Zeer gastvrij en behulpzaam. Na de uitleg zelf aan de slag met glas. Dat was even spannend, maar het eindresultaten is super!

12.11.2018 11:30

Hetty de Bruijn

Super workshop gehad goede uitleg over glas en wat je er mee kan doen. Zeer gastvrij en lekkere lunch. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Ga beslist nog een keer want nu kijk je er anders tegenaan

29.10.2018 06:33

Cobie Schoneveld

Geweldige glaswerken op een prachtige locatie.
Moet je beslist eens gaan kijken!

23.10.2018 08:52

Fam Baartman

Wil je iets doen om nooit te vergeten, ga dan eens bij Marryzglaz langs,om fantastische glaswerken te zien, of een workshop. We hadden al een glaswerk van hem, maar kijken er nu heel anders naar.

13.10.2018 12:05

Echtgenoten Ab en Herman

Wij, echtgenoten van onderstaande dames, zagen er als een glasberg tegenop,
maar t was super en glashelder...

13.10.2018 12:02

Trudi Dettingmeijer

Geweldig, gezellig,leerzaam en een heerlijke lunch! Kan niet wachten op het eindresultaat!

13.10.2018 11:59

Marjolein

Feestje! Spannend om je grens te verleggen,
Voortreffelijke lunch in inspirerende omgeving.
Benieuwd naar t resultaat!

14.07.2018 19:21

Ineke en Heleen Kramer

Wat een leuk cadeau hadden wij van onze kinderen gehad. Een cursus glasfusie! Een echte aanrader! Prachtige "kunstwerken" gemaakt.

18.02.2018 12:53

Sandro Buiks

De workshop kennismaken met glafusen was leerzaam, leuk en gezellig. Als u denk van wat kan je nou allemaal maken van glas. Kom dan maar gauw kijken naar Marrys werk!!!

08.11.2017 16:26

Karin van der Heijden

Vandaag de workshop -kennismaken met glasfusen- gedaan. Wat een ontzettend leuke ervaring !! Super gastvrij ontvangst met allerlei lekkers en op zeer prettige wijze begeleid bij het werken met glas.

08.11.2017 16:07

Wendy Zekveld

Erg leuke workshop gehad vandaag, heel interessant om te zien wat je van glas allemaal kan maken. Ontspannen dag, in een uniek huis met een heerlijke lunch. Benieuwd naar het eindresultaat!

08.11.2017 15:48

Erica Tiersen

Vandaag workshop glasfusen gevolgd. Het was een leuke, inspirerende workshop. Dank je wel Mary voor deze mooie dag . Ik vind je een heel mooi mens .

05.11.2017 21:37

José Bestter-Holsbeeke

Geweldige dag gehad. Leerzaam, heerlijke lunch, lekkere koffie! En een humorvolle en ervaren leermeester. Marry, bedankt. Heel benieuwd hoe het werkstuk er na de tijd in de oven er uit ziet.

21.10.2017 12:24

Cees Brouwer

Wij zullen zeker in de Prins Hendrikstraat komen kijken.