Op zoek naar een bijzondere activiteit?

Dan moet u zeker kennis komen maken met de schitterende magische wereld van het versmelten van glas, ook wel glasfusen genoemd. In een inspirerende omgeving krijgt u, onder het genot van een kopje koffie/ thee, een korte uitleg over glasfusen, het glassnijden en kleurengebruik. Vervolgens leert u hoe u het glas moet snijden, breken en zagen.Van gesneden en gebroken losse stukjes maakt u met eigen creativiteit - dit is dan uw eigen ontwerp - door de glasdelen naast en over elkaar te leggen, een uniek glasobject (A4-formaat). Onder een temperatuur ± 825 °C wordt het glasobject tot een geheel gevormd. Als het stookproces is afgerond laat ik u weten wanneer u uw kunstwerk kunt komen ophalen.

Kosten p.p. :  € 100,00, incl. BTW en gemiddelde hoeveelheid glas; 1 x stoken in de glasoven; koffie/ thee en lunch.

Tegen meerprijs: vaker stoken - als men b.v. een schaaltje wil maken; gebruik van meer glas; groter formaat van het te maken object, eventueel een standaard en/of ophangsysteem voor het glasobject

Groepsgrootte :  minimaal vier deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van of er sprake is van een gezamenlijke huishouding. U kunt zich ook individueel opgeven. 

Duur :  ca. 4 uur 

In deze workshop wordt gewerkt met glasresten. Mocht u iets groters willen maken met een eigen ontwerp dan moeten er glasplaten van Bullseye worden aangesneden. Een glasplaat kost, afhankelijke van kleur, minimaal € 60,00 tot maximaal € 375,00. Gezien de kostbaarheid van het glas dient u het glassnijden dan wel goed onder de knie te hebben want u maakt zelf uw glasobject.

Aanmelden - marryzglaz@outlook.com 

Workshop Kennismaken met glasfusen - WEER VAN START

Met veel genoegen delen wij u mee dat de workshop “Kennismaken met glasfusen”, met in achtneming van een aantal maatregelen, weer gegeven wordt. Een voor ons, maar ook voor deelnemers, belangrijkste maatregel is dat u bij deelname aan de workshop wel (volledig) gevaccineerd of negatief getest, binnen 24 uur, bent en u geen gezondheidsklachten heeft. Zie ook onze werkwijze

U kunt zich nu aanmelden voor de workshop die start om 10.00 uur tot ca. 14.00 uur.

 

Woensdag in september   29    

Zaterdag in september     (25=VOL)    

 

Woensdag in oktober       13, 20, 27

Zaterdag in oktober        (9=VOL), 23, 30

 

Maandag in november      15, 22      

Woensdag in november       3, 10

Zaterdag in november         6, 13, 20, 27

 

Woensdag in december       1, 8, 15, 22, 29

Zaterdag in december         4, 11, 18

 

De workshop gaat door als er minimaal vier deelnemers zich hebben aangemeld.

Mocht bovengenoemde data u niet gelegen komen dan kan altijd in overleg, als u tenminste een groepje van 4 personen heeft, gekeken worden naar een andere dag. Het maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van of er sprake is van een gezamenlijke huishouding.

Wilt u bij inschrijving, als u met meerdere personen komt, aangeven in hoeverre u tot een gezamenlijke huishouding behoort.

 We hebben er weer veel zin in en zien uw inschrijving dan ook graag tegemoet.

Werkwijze

Voor een indruk van deze workshop bekijk het filmpje wat gemaakt is door Charlotte von Gabain (camera) en Wim Beij (producties)

 

De 2-daagse verdiepingscursus wordt momenteel niet gegeven.