Workshop Kennismaken met glasfusen - weer van start

Met veel genoegen delen wij u mee dat de workshop “Kennismaken met glasfusen”, met in achtneming van ons protocol, weer gegeven gaat worden.

Zaterdag :  11 juli (nog 3 plekken) ;  25 juli;  8 augustus ; 22 augustus

Woensdag:    8 juli (VOL) ;  22 juli (nog 4 plekken) ; 5 augustus ; 19 augustus

Aanmelden? Via de mail, marryzglaz@outlook.com, onder vermelding van: Voor- en achternaam; mailadres; telefoonnummer. Aantal personen - bij meerdere personen aangeven of er sprake is van een gezamenlijke huishouding. Dit i.v.m. het hanteren van de 1.5 meter afstand en het inrichten van uw werkplek.

MARRYZGLAZ – FUSING - Kennismaken met glasfusen of een verdiepingscursus glasfusen

Op zoek naar een bijzondere activiteit?

Dan moet u zeker kennis komen maken met de schitterende magische wereld van het versmelten van glas, ook wel glasfusen genoemd. In een inspirerende omgeving krijgt u, onder het genot van een kopje koffie/ thee, een korte uitleg over glasfusen, het glassnijden en kleurengebruik. Vervolgens leert u hoe u het glas moet snijden, breken en zagen.Van gesneden en gebroken losse stukjes maakt u met eigen creativiteit - dit is dan uw eigen ontwerp - door de glasdelen naast en over elkaar te leggen, een uniek glasobject (A4-formaat). Onder een temperatuur ± 825 °C wordt het glasobject tot een geheel gevormd. Als het stookproces is afgerond laat ik u weten wanneer u uw kunstwerk kunt komen ophalen.

Kosten p.p. :  € 100,00, incl. BTW en gemiddelde hoeveelheid glas; 1 x stoken in de glasoven; koffie/ thee en lunch.

Tegen meerprijs: vaker stoken - als men b.v. een schaaltje wil maken; gebruik van meer glas; groter formaat van het te maken object, eventueel een standaard en/of ophangsysteem voor het glasobject

Groepsgrootte :  2 tot maximaal 6 personen. U kunt zich ook individueel opgeven. In de zomer is het buitenatelier open. Er kunnen dan meer personen deelnemen aan de workshop - maximaal 11.

Duur                     :        4 uur 

In deze workshop wordt gewerkt met glasresten. Mocht u iets groters willen maken met een eigen ontwerp dan moeten er glasplaten van Bullseye worden aangesneden. Een glasplaat kost, afhankelijke van kleur, minimaal € 60,00 tot maximaal € 375,00. Gezien de kostbaarheid van het glas dient u het glassnijden dan wel goed onder de knie te hebben want u maakt zelf uw glasobject.

Aanmelden? Via de mail, marryzglaz@outlook.com, onder vermelding van: Voor- en achternaam; mailadres; telefoonnummer. Aantal personen - bij meerdere personen aangeven of er sprake is van een gezamenlijke huishouding. Dit i.v.m. het hanteren van de 1.5 meter afstand en het inrichten van uw werkplek.

Voorkeur voor een maand/ dag. Na ontvangst van uw mail laat ik u weten of de door u aangevraagde dag mogelijk is. We zien uw aanmelding graag tegemoet.

Voor een indruk van deze workshop bekijk het filmpje wat gemaakt is door Charlotte von Gabain (camera) en Wim Beij (producties)

2 daagse Verdiepingscursus Glasfusen

 

Deze 2-daagse verdiepingscursus vindt op afspraak plaats.

Tussen de 1e en de 2e dag zit minimaal een week.