Op zoek naar een bijzondere activiteit?

Dan moet u zeker kennis komen maken met de schitterende magische wereld van het versmelten van glas, ook wel glasfusen genoemd. In een inspirerende omgeving krijgt u, onder het genot van een kopje koffie/ thee, een korte uitleg over glasfusen, het glassnijden en kleurengebruik. Vervolgens leert u hoe u het glas moet snijden, breken en zagen.Van gesneden en gebroken losse stukjes maakt u met eigen creativiteit - dit is dan uw eigen ontwerp - door de glasdelen naast en over elkaar te leggen, een uniek glasobject (A4-formaat). Onder een temperatuur ± 825 °C wordt het glasobject tot een geheel gevormd. Als het stookproces is afgerond laat ik u weten wanneer u uw kunstwerk kunt komen ophalen.

Kosten p.p. :  € 100,00, incl. BTW en gemiddelde hoeveelheid glas; 1 x stoken in de glasoven; koffie/ thee en lunch.

Tegen meerprijs: vaker stoken - als men b.v. een schaaltje wil maken; gebruik van meer glas; groter formaat van het te maken object, eventueel een standaard en/of ophangsysteem voor het glasobject

Groepsgrootte :  minimaal vier deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van of er sprake is van een gezamenlijke huishouding. U kunt zich ook individueel opgeven. 

Duur :  ca. 4 uur 

In deze workshop wordt gewerkt met glasresten. Mocht u iets groters willen maken met een eigen ontwerp dan moeten er glasplaten van Bullseye worden aangesneden. Een glasplaat kost, afhankelijke van kleur, minimaal € 60,00 tot maximaal € 375,00. Gezien de kostbaarheid van het glas dient u het glassnijden dan wel goed onder de knie te hebben want u maakt zelf uw glasobject.

Aanmelden - marryzglaz@outlook.com 

Workshop Kennismaken met glasfusen - Meld u nu aan voor 2022

Helaas gaat het met de besmettingscijfers niet de goede kant op.
Het houden van 1,5 meter afstand is weer verplicht en we zijn met zijn allen
in afwachting van anderen maatregelen.
 
Voor ons is het belangrijk dat we op de dag van de workshop ons met elkaar veilig voelen.
Deelnemen aan een workshop moet zoveel mogelijk een ongedwongen karakter hebben.
Op dit moment zijn er gewoon te veel onzekerheden wat het ongemakkelijk maakt.
 
We hebben dan ook besloten de ingeplande workshops glasfusen voor dit jaar te verplaatsen naar een nog nader met jullie te bepalen datum in het nieuwe jaar.
 
Aanmelden voor 2022 is natuurlijk al mogelijk. We laten u dan t.z.t. weten wanneer we weer van start gaan.
 
met vriendelijke groeten,
pas goed op uzelf en uw naasten en blijf gezond,
 
Marry Buiks en Antoinette Riekert **

** 06 51064866

Voor een indruk van deze workshop bekijk het filmpje wat gemaakt is door Charlotte von Gabain (camera) en Wim Beij (producties)

 

De 2-daagse verdiepingscursus wordt momenteel niet gegeven.