Bijzonder verhaal en verzoek

Aad, geboren in 1935 in Rotterdam heeft met mijn hulp, een voor zijn familie belangrijk “herkenningsdeuntje”, vast laten leggen in glas.

In de tijd dat Nederland bezet was gebruikte de familie dit herkenningsfluitje zodat men wist “ik kom er aan”, goed volk. Het fluitje werd door de leden van de familie niet alleen gedurende de oorlog gebruikt maar ook nu fluit Aad, zijn zoon en de rest van de familie nog steeds dit herkenningsdeuntje naar elkaar.

Om er zorg voor te dragen dat dit, levensreddend, melodietje niet wordt vergeten heeft Aad besloten om dit deuntje voor het nageslacht te laten vereeuwigen. Omdat hij veel affiniteit heeft met glas was het voor hem al gelijk helder dat het melodietje in glas gemaakt moest worden.

Een bijzonder verzoek en verhaal

 

Huidige expositie - POP-UP Galerie Marryzglaz - Kerkstraat

Aan deze expositie doen mee: P.J. (Hans) den Hollander- beeldend kunsteaar; Silene van Waveren - keramiste/ beeldend kunstenaar; Stijn Claassenontwerper - uitvinder en drummer; Marijn van Teylilngen - ontwerpster van lichtobjecten

Met foto’s van Ap Quist, glasobjecten van Marry Buiks en objecten van glasblazers.

Deze expositie is t/m 25 april 2020 te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz, Kerkstraat 22 in Bodegraven.Geopend op vrijdag/zaterdag 12.00 uur – 17.00 uur

Expositie "de meester en zijn leerlingen"

oktober t/m 28 december 2019 jl.  expositie “De meester en zijn leerlingen” in de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven.

Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven. 

Naast de diverse schilderwerken - tassen van Wilma ten Hacken

MMK-Expositie Agnietenkapel Gouda - veel belangstellenden

Onze expositie in de Agnietenkapel van 12 t/m 14 september is door meer dan 700 belangstellenden bezocht. 

Mijn glasobjecten stonden er weer fraai bij. Het was voor een ieder een prachtige aanblik.

2019 - april t/m 13 juli - Bodegraafse Rembrandtexpositie- POP-UP Galerie

De Bodegraafse Rembrandttentoonstelling, een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van inwoners uit het Groene Hart en de kunstwerken van Harnen Kooistra is zeer goed bezocht.

 

Glasobjecten te zien bij Pot interieur in Axel

Pot interieur heeft mij gevraagd glasobjecten te leveren voor hun exclusieve woonwinkel in Axel. 

Met maar liefst 15.000 m² winkelvloeroppervlakte is Pot Interieur in het Zeeuws-Vlaamse Axel een begrip bij iedere liefhebber van design en kwaliteitsmeubelen. Niet alleen in eigen land, maar zeker ook in België. En daar die liefhebber hoge eisen stelt, is de winkelpresentatie, de deskundigheid van de medewerkers, de servicegraad, behulpzaamheid en vriendelijkheid in overeenstemming met het hoge niveau van de gepresenteerde collectie. En die collectie is ongekend!

Na een bescheiden begin is Pot Interieur in meer dan 100 jaar uitgegroeid tot een woninginrichter van formaat, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Pot Interieur inspireert haar bezoekers, prikkelt hun voorstellingsvermogen en laat de bezoekers genieten van de verschillende belevingswerelden die er gepresenteerd worden. U kunt er bijvoorbeeld terecht voor de grootste Cassina-studio van Europa; nergens worden de producten zo mooi en zo groots gepresenteerd als bij Pot Interieur. In Axel vindt u talrijke studio's van woonmerken als: de Sede, Leolux, Jori, Minotti, Molteni, Interlübke, Rolf Benz, B&B Italia en nog veel meer mooie merken.

En nu kunt u in deze prachtige winkel dit hele jaar mijn glasobjecten niet alleen bewonderen maar ook kopen.

Kortom; een bezoek aan Pot Interieur in Axel is inspirerend en loont, in alle opzichten!

Adres: Nieuwendijk 89, 4571 LH Axel

"Pompen of Verzuipen" in Fort Wierickerschans

Het kunstwerk " Pompen of Verzuipen" wat ik in samenwerking met Trudy Dales voor de Groene Hart Kunstprijs 2015 heb gemaakt is te koop. U kunt het kunstwerk bezichtigen in het Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132 in Bodegraven.