Expositie "de meester en zijn leerlingen"

Zaterdag 5 oktober jl. was het een drukte van belang bij de opening van de nieuwe expositie “De meester en zijn leerlingen” in de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven.

Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven. 

Naast de diverse schilderwerken zijn er bijzondere handgemaakte tassen van Wilma ten Hacken te zien en te koop. De tassen zijn allemaal unieke exemplaren, van elk is er maar één. Ze zijn verschillend van materiaal, zoals leer, kunststof, vijverfolie, etc.. Daarnaast mijn glasobjecten.

Deze expositie is t/m 28 december a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak.

MMK-Expositie Agnietenkapel Gouda - veel belangstellenden

Onze expositie in de Agnietenkapel van 12 t/m 14 september is door meer dan 700 belangstellenden bezocht. 

Mijn glasobjecten stonden er weer fraai bij. Het was voor een ieder een prachtige aanblik.

2019 - april t/m 13 juli - Bodegraafse Rembrandtexpositie- POP-UP Galerie

De Bodegraafse Rembrandttentoonstelling, een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van inwoners uit het Groene Hart en de kunstwerken van Harnen Kooistra is zeer goed bezocht.

 

14, 15 en 16 juni 2019 Art Laren

Op 14, 15 en 16 juni 2019 stond ik op de kunstbeurs, Art Laren, in Laren.

We hebben mooie en succesvolle dagen in Art Laren gehad. De sfeer was gezellig en ongedwongen.

Van bezoekers veel enthousiaste reacties over mijn glasobjecten ontvangen.

Volgend jaar zijn we weer aanwezig.

 

2019 - Expositie - POP-UP Galerie Marryzglaz - t/m maart

Koeien, kippen, vogels, vlinders, zelfs olifanten zijn in de Galerie aanwezig.

De Galerie is ingericht met schilderijen van Nelleke van Walbeek; foto’s van Ap Quist; beelden van Cobie Schoneveld en schilderijen van Yolanda Jansen-de Jong.Daarnaast keramiek van Jenny Drenth; sieraden en tassen van Adri Oosterbroek; beelden/ schilderijtjes van diverse kunstenaars en mijn glasobjecten.

 

19. nov, 2018

Landelijk Kunstweek

Tijdens de Landelijke Kunstweek en Atelierweekend van 10 t/m 18 november jl hebben bezoekers mijn werk op de Zuidzijde en in de POP-UP Galerie bewonderd

2018 - Expositie - POP-UP Galerie Marryzglaz - t/m december

De POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven is ingericht met werken van andere gastexposanten o.a. Anaam-Al-Kabtan met prachtige kleurrijke beschilderde zijden sjaals, Jenny Drenth met keramiek, Ysbrand Swart met foto's en Jelle Drenth met beeldjes en schilderijen.

Daarnaast beelden van diverse kunstenaars en nieuwe werken - sieraden - van Adri Oosterbroek en ook kunt u hier mijn nieuwe glasobjecten vinden.

 

29. sep, 2018

Kunstzinnige voorstelling Ap Quist - succesvol

Zaterdag 29 september jl. met veel plezier weer gekeken naar de door de Bodegraafse fotograaf Ap Quist gemaakte kunstvoorstelling waarbij hij een greep heeft gedaan uit het werk van diverse kunstenaar, waaronder mijn glasobjecten.
Het was een genot om weer met andere ogen te kijken naar de verschillende beelden en te luisteren naar geweldige live-muziek.

RTV Bodegraven heeft de door Ap Quist gemaakte kunst(foto)voorstelling, waarin hij een greep heeft gedaan uit het werk van diverse kunstenaars, waaronder mijn glasobjecten. met live-muziek op film vastgelegd. Het 1e deel van de film is nu op YouTube te zien. https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=MgGrAslYQS0
Het meeste van mijn werk wordt getoond in minuut - 25:19 tot 29:04

Najaarsmarkt 2018

We kunnen terugkijken op een geslaagde Najaarsmarkt. Vele bezoekers hebben niet alleen onze kraam bezocht maar hebben ook de gelegenheid genomen om in de POP-UP Galerie de prachtige kunstwerken te bewonderen.

Begin oktober wordt de Galerie weer ingericht met andere werken.

 

6. aug, 2018

Expositie in dorpskerk Zwammerdam trekt veel belangstellenden

Begin augustus waren er in het weekend veel belangstellenden, in de Zwammerdamse dorpskerk, Kerkplein 5 in Zwammerdam, aanwezig om mijn werk en ook het werk van Cees in "t Veld en Anneke van den Broeke te bekijken.

Was u verhinderd dan kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken om mijn werk te bezichtigen op de Zuidzijde 92 in Bodegraven of in de POP-UP Galerie.

15. jul, 2018

Opening nieuwe expositie zeer succesvol

Op vrijdag 13 juli j.l. heeft Wethouder Robèrt Smits van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de nieuwe expositie in de POP-UP Galerie Marryzglaz geopend..

We kunnen terugkijken op een gezellige bijeenkomst met veel enthousiaste reacties.

In deze POP-UP Galerie prachtige objecten van 7 nieuwe gastexposanten uit o.a. Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en Alphen aan den Rijn.

Gastexposant
Margriet Blanken - Kleurrijke abstractie in acryl op doek
Katinka van der Koogh - Beeldende expressie in acryl op doek; Ans Kroeze - aaibare sculpturen van steen; Petra Looij - Metalen objecten; Karin de Rooy - Linosnede; Dirk van der Vecht - Schilderijen; Saskia Vergunst - 3D Assemblage

Naast het werk van de gastexposanten is er ook werk te zien van o.a.
Cees in t Veld - fijn beeldhouwwerk; Adri Oosterbroek – sieraden en tassen; Marijn van Teylingen – lichtobjecten; Marry Buiks - glasobjecten

De POP-UP Galerie is open op: vrijdag en zaterdag van 12.00 uur - 17.00 uur en anders op afspraak, tel. 06 - 51421861.

24 mei a.s. kunstzinnige opening - ATELIER KUNSTROUTE 2018

Op donderdagavond 24 mei jl ging de kunstroute met een kunstzinnig opening, een muzikale fotovoorstelling, in het Evertshuis van start.

Bodegraafse fotograaf Ap Quist heeft een greep uit het werk van diverse kunstenaars, waaronder mijn glasobjecten, op aparte wijze vastgelegd. Deze verzameling van kunst uit de gemeente staat in de voorstelling centraal. De kunstvormen worden door associatie tot een geheel gevormd. De thema’s in de voorstelling en een ieders fantasie zullen op deze creatieve kunsttocht  in elkaar overvloeien. Gelegenheidsformatie ‘A Passie’ omlijstte het geheel met livemuziek.

Het werd een bijzondere inspirende avond te worden. 

Met complimenten aan de makers die hier veel tijd en energie in hebben gestoken.

In september 2018 wordt deze voorstelling nogmaals uitgevoerd. Komt het vooral zien.

26. mei, 2018

Kunstroute Bodegraven

Tijdens de atelierroute op 26 en 27 mei waren op de Zuidzijde niet alleen mijn glasobjecten maar ook schilderijen van Margriet Blanken en Katinka van der Koogh te zien.

15. mei, 2018

Overzichtsexpositie Evertshuis-Bodegraven: 15 mei t/m 20 juni 2018

In het Evertshuis in Bodegraven was er van 15 mei t/m 20 juni 2018 een overzichtsexpositie van kunstenaars die deelnamen aan de atelierroute op 26 en 27 mei.

Kunst4daagse gemeente Bronckhorst - mei 2018 - veel belangstellenden

De Kunst4daagse in de gemeente Bronkhorst op donderdag 10 mei t/m 13 mei j.l. heeft veel belangstellenden getrokken.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest dan kunt u mijn glasobjecten en andere beelden zien in de beeldentuin van Beeldhouwatelier Baak, Wichmondseweg 17a in Baak, een prachtige omgeving bij de kerk.

https://www.contactmidden.nl/nieuws/algemeen/207138/kijken-in-kerk-kasteel-kroeg-en-naar-kunst-

4 april jl. Benefietavond Parkinson - groot succes

Op woendsdag 4 april j.l. heeft de Rotary Club Reeuwijk een benefietavond georganiseerd.
en heeft Prof. Dr. E.J.A. (Erik) Scherder die avond een inleiding gegeven over Parkinson en pijn houden.
 
Tijdens deze benefietavond is er o.a. een glasobject van mij geveild.
 

Expositie Spring - Gouda - succesvol

Van 12 maart tot en met 2 april heb ik geexposeerd met nog vier firmanten, Karin de Rooy - litho's, Louky Scheltema - glas en kunststof, Marc Vercouteren - olieverfschilderijen en Rob Bijleveld - beelden in Roodbol in Gouda.

Op 2e Paasdag, de laatste dag van de expositie hebben nog veel bezoekers de expositie bezocht.

4. jan, 2018

Nieuwe POP-UP Galerie in de Kerkstraat 22 Bodegraven

Vrijdag 12 januari jl. heeft MarryzGlaz haar deuren in de Kerkstraat 22 in Bodegraven geopend. Deze ruimte is tijdelijk ter beschikking gesteld voor een POP-UP Galerie.
U kunt hier, naast mijn werk, ook andere objecten vinden van verschillende kunstenaars zoals schilderijen, beelden, sieraden.
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.00 uur - 17.00 uur en op afspraak.

Jubileumexpo 5 t/m 21 januari 2018 - Gouda - Firma van Drie

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Firma van Drie was er van 5 t/m 21 januari 2018 een Jubileumexpo in het pand Roodbol - een voormalig steenhouwerij aan de voet van de Sint-Janskerk, Achter de Kerk 13 in Gouda.

Naast werk van andere aangesloten firmanten stond er ook een glasobject van mij.

De tentoongestelde objecten zijn ook te vinden in het firmantenboek.

 

POP-UP Galerie in Bodegraven sluit eind november haar deuren

De afgelopen maanden hebben we gebruik mogen maken van een prachtige ruimte om onze kunstwerken tentoon te stellen. 

De expositie heeft veel bezoekers getrokken, men kwam van heinde en verre.

Wat waren de reacties hartverwarmend en enthousiast. 

Dat er behoefte is aan een voor een ieder toegankelijke ruimte voor kunst dat heeft deze POP-UP Galerie bewezen.

Hopelijk worden lege ruimtes weer snel beschkbaar gesteld zodat de kunstenaars deze rumtes kunnen verfraaien met prachtige werken. 

Expositie november 2017 - Gouda - trekt veel bezoekers

Vrijdag 10 november t/m zondag 12 november j.l. heeft het kunstcollectief MMKkunst met gastexposanten, geexposeerd, met als thema “ Puur Natuur en Melkchocolade”, in de Agnietenkapel in Gouda. 

MMKkunst wordt vertegenwoordigd door Marry Buiks (inspirerende glaskunst), Margriet Blanken (kleurrijke composities, acryl op doek), en Katinka van der Koogh (beeldende expressies, acryl op doek). 

Er was weer veel te zien en te beleven en de expositie heeft ook veel bezoekers getrokken.

 

13 oktober 17.00 uur officiele opening POP-UP Galerie Bodegraven

Op 13 oktober jl. heeft Wethouder Dirk Jan Knol de POP-UP, in aanwezigheid van vele bezoekers,  de POP-UP Galerie officieel geopend.

Vanaf 1 september jl. heeft MMKkunst, met dank aan de familie Zwanenburg van de Formido,al de beschikking over deze prachtige industriele ruimte in Rijnhoek Plaza in Bodegraven.

De Galerie heeft gedurende deze korte periode al veel bezoekers mogen begroeten.

 

2. okt, 2017

Gasse - Mijdrecht

Bij Gasse, het woonmerkencentrum voor Interieur & Advies, in Mijdrecht kunt u ook mijn glasobjecten vinden.

9. apr, 2017

Art Gallery Diesselweerd - Zutphen

In Art Gallery Diesselweerd,Vierakkersestraatweg 6, 7207 DH Zutphen kunt u nu ook mijn glasobjecten vinden.

Glasobject geveild

Zaterdag 16 september jl. stond Bodegraven in het teken van de Najaarsmarkt.

Tijdens de kaasfondue werd er in het Evertshuis een (kunst)veiling gehouden.

Er was veel belangstelling voor de geveilde objecten. Het hoogste bod ging naar mijn glasobject. De opbrengst van deze veiling is bestemd voor het project "Maand van de geschiedenis' .

 

September 2017 Glasdagen Leerdam

Op 8, 9, 10 september 2017 waren de glasdagen in Leerdam.

In de stand van Galerie Winkel Anderz stonden een aantal van mijn glasobjecten.

Objecten in wording

De komende weken ben ik in mijn atelier hard bezig met het realiseren van twee prachtige grote objecten. Deze objecten zijn binnenkort te zien in Rijnhoek Plaza in Bodegraven.

Volgend jaar worden deze objecten in de beeldentuin in Baak, onderdeel uitmakend van de (kunst-) gemeente Bronckhorst, geplaatst.

De beeldentuin in Baak is verruimd en zal volgend jaar feestelijk worden geopend. Wanneer? Zodra er een datum bekend is kunt u dit op mijn site vinden.

Glasobjecten te zien bij Pot interieur in Axel

Pot interieur heeft mij gevraagd glasobjecten te leveren voor hun exclusieve woonwinkel in Axel. 

Met maar liefst 15.000 m² winkelvloeroppervlakte is Pot Interieur in het Zeeuws-Vlaamse Axel een begrip bij iedere liefhebber van design en kwaliteitsmeubelen. Niet alleen in eigen land, maar zeker ook in België. En daar die liefhebber hoge eisen stelt, is de winkelpresentatie, de deskundigheid van de medewerkers, de servicegraad, behulpzaamheid en vriendelijkheid in overeenstemming met het hoge niveau van de gepresenteerde collectie. En die collectie is ongekend!

Na een bescheiden begin is Pot Interieur in meer dan 100 jaar uitgegroeid tot een woninginrichter van formaat, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Pot Interieur inspireert haar bezoekers, prikkelt hun voorstellingsvermogen en laat de bezoekers genieten van de verschillende belevingswerelden die er gepresenteerd worden. U kunt er bijvoorbeeld terecht voor de grootste Cassina-studio van Europa; nergens worden de producten zo mooi en zo groots gepresenteerd als bij Pot Interieur. In Axel vindt u talrijke studio's van woonmerken als: de Sede, Leolux, Jori, Minotti, Molteni, Interlübke, Rolf Benz, B&B Italia en nog veel meer mooie merken.

En nu kunt u in deze prachtige winkel dit hele jaar mijn glasobjecten niet alleen bewonderen maar ook kopen.

Kortom; een bezoek aan Pot Interieur in Axel is inspirerend en loont, in alle opzichten!

Adres: Nieuwendijk 89, 4571 LH Axel

Glasobjecten in etalage Prins Hendrikstraat 41 Bodegraven

Mijn glasobjecten kunt u ook zien in de Prins Hendrikstraat 41 in Bodegraven. De Algemene Exameninstelling Holland (AEH), een erkend VCA examenbureau, heeft haar etalages beschikbaar gesteld voor mijn kunst.

 

"Pompen of Verzuipen" in Fort Wierickerschans

Het kunstwerk " Pompen of Verzuipen" wat ik in samenwerking met Trudy Dales voor de Groene Hart Kunstprijs 2015 heb gemaakt is te koop. U kunt het kunstwerk bezichtigen in het Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132 in Bodegraven.