POP-UP Galerie - Kerkstraat 22 - Bodegraven

Op afspraak kunt u overigens altijd op een andere dag de Galerie bezoeken. Het Atelier van Marry Buiks op de Zuidzijde is op afspraak te bezoeken.

Mail | bel:    marryzglaz@outlook.com   |  06-51064866

Kunstcadeau - Jaarboek Kunstenaars 2021

€ 15,00 OP = OP

Het Jaarboek Kunstenaars 2021 biedt een actueel overzicht van een groot deel van de top van Nederlands beeldend kunstenaars. In dit naslagwerk presenteren ruim 160 kunstenaars hun werk, waaronder het werk van Marry Buiks en Ap Quist die de foto’s van Marry zijn werk heeft gemaakt. Dit fraaie Jaarboek is verkrijgbaar op de Zuidzijde 92 en in de Kerkstraat 22 in Bodegraven.

 

Met zonlicht ziet een object er gelijk anders uit

De sloot in met Bodegraafse kunst

 In Nieuwkoop valt er op een drijvend vlot een glasobject van Marry Buiks te zien. Dit object doet mee aan de buitenexpositie “Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar” en bestaat uit een lange strook van kunstwerken op panelen en op drijvende vlotten. Deze expositie, die een lengte heeft van 1,5 km is t/m 1 oktober a.s. al wandelend/ fietsend te bewonderen. Buitenplaats de Blauwe Meije weet op deze ludieke wijze aandacht te vestigen op haar kunst die in de Meije zowel binnen als buiten te bewonderen is.

 

 

 • De waterlinie

 • In de POP-UP Gouds Atelier, Kleiweg 95 in Gouda vindt u naast de prachtige schilderijen en kunstobjecten van P.J. (Hans) den Hollander ook glasobjecten van Marry Buiks. Het Atelier is op afspraak te bezoeken.
  Maak een afspraak via de mail: hans@pjdenhollander.nl of bel: 06 - 53756562 en laat u verbazen.

 • NIEUW

  60 x 37 cm, staat op RVS- voetjes

 • Geïnspireerd door Piet Mondriaan, met name het schilderij Tableau 1 wat Mondriaan 100 jaar geleden, in 1921, heeft gemaakt, heeft Marry dit kunstobject - een werkatelier - gerealiseerd.
  Dit bijzondere object is gemaakt is van o.a. gepoedercoat en gegalvanisseerd staal en gekleurd glas.

  In een eerder gemaakt object – een koekoeksklok – heeft Marry ook gebruik gemaakt van primaire kleuren en strakke lijnen.

Glasobjecten Marry Buiks ook te zien in:

Buitenplaats de Blauwe Meije in Zegveld

In deze tijd is het heerlijk om buiten te zijn. Als u gaat wandelen of fietsen in het Groene Hart doe dan vooral deze Buitenplaats aan. Onder het genot van b.v. een kopje koffie met een heerlijke appeltaart kunt u hier ook genieten van kunst, o.a. de glasobjecten van Marry Buiks. Deze objecten zijn natuurlijk ook te koop.

 

 

 

Burgemeester Christiaan van der Kamp heeft de 1e erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en een glasobject gemaakt door Marry Buiks uitgereikt aan Lizette Visscher voor haar verdiensten voor de gemeenschap van de gemeente.

 

Kunstwerk van Marry Buiks - op zoek naar een nieuwe plek

Bekijk het filmpje - https://youtu.be/SaLk_HcocOg - gemaakt door A&J Productie

We zijn op zoek naar een geschikte plek voor het kunstwerk "Pompen of Verzuipen" van Marry Buiks. Dit object is gemaakt voor de competitie om de Groene Hart Kunstprijs in 2015, met als inspiratiethema “Leef mee, met het Groene Hart”. De twee stalen zuilen staan symbool voor de grootsheid van het land, de zuil met het groene glas, en van het water, de zuil met het blauwe glasTussen de twee zuilen balanceren twee figuren, gemaakt door Trudy Dales, die zorgen voor het evenwicht tussen het water en het land en laat zien hoe fragiel de mens is. Het Groene Hart is afhankelijk van mensen, het beheer van de waterstand, het onderhoud en de bebouwing. We moeten een hand uitsteken. Zonder de beheersing van het water is er geen leven in ons mooie GROENE HART.Gebruikte techniek en materiaal: Glas in metaal met gebruik van epoxy en LED-verlichting. Afmeting in zijn geheel ca. 200 cm (h) x 2.20 cm x 50 cm (d)

Heeft u een geschikte plek of wilt u het kopen?  We horen het graag – marryzglaz@outlook.com  of  06 51064866

 

Maquette van het object als uitkijktorens in de buitenruimte

 

 

 

Plaatsing glasobject "Bevrijding" in gemeentehuis Bodegraven-Reeuwijk

Het glasobject "Bevrijding" is geplaatst in het gemeentehuis Bodegraven-Reeuwijk.

In het kader van het vieren van 75 jaar Vrijheid heeft Marry dit object ontworpen en gemaakt.Dit beeld staat voor het gevoel van vrij te zijn. Het ronde glasobject staat voor de wereld. Hierin golvende kleurbewegingen – rood en blauw, kleuren die voor Nederland belangrijk zijn. De gekleurde vogels symboliseren de verscheidenheid van het leven. Deze vogels kunnen zonder enige belemmering uitvliegen waar ze maar naar toe willen. Ze zijn vrij.

Dat dit nu in 2020 zo van toepassing is had hij zich niet kunnen denken. Gezien alle beperkte maatregelen die nu zijn genomen realiseren we ons steeds meer dat het leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

 

Bijzonder kunstwerk voor buiten

Het kunstwerk "Werelds licht gevangen" is tot stand gekomen met de volgende achterliggende gedachte. De wereld kent vele delen. Ieder deel kent, gezien de veelzijdigheid van haar bevolking, zijn gewoontes, geuren en kleuren. Dit object heeft Marry gemaakt om op een symbolische wijze de kleuren van de wereld weer te geven. 

Het kunstwerk beeldt de wendbaarheid en, het kleurenpallet, de kleurrijkheid van ons bestaan uit.

Dit metalen/ glazen object pakt, door zijn unieke aanzicht, de aandacht van de toeschouwer. 

In dit kunstwerk neemt Marry u mee op reis door een dynamische kleurruimte.

Gebruikte materialen: gegalvaniseerd en daarna gepoedercoat staal, RVS en gefused Bullseye glas.

 

 

 

 

 

Objecten van glasblazers

verkocht - bestelbaar

Verkocht - is bestelbaar

VERKOCHT - is bestelbaar

Overige locaties waar u mijn glasobjecten kunt vinden

Art Gallery Diesselweerd, Vierakkersestraatweg 6 in Zutphen
Buitenplaats De Blauwe Meije, Meije 300 in Zegveld
Gasse Wonen, Bozenhoven 53 in Mijdrecht
Mondileder, Amersfoortsestraat 76 in Soesterberg
POP-UP Galerie Marryzglaz, Kerkstraat 22 in Bodegraven
POP-UP Gouds Atelier, Kleiweg 95 in Gouda
Op de interieuradvies webwinkel Brenda Baart, styliste bij Pot Interieur